Doporučená denná konzumácia potravín po ukončení 21-dňového liečebného hladovania
Dni prechodu na normálnu stravu | ||||||||||
Druhy potravín g / deň | 1 | 2 | 3-4 | 5-6 | 7-10 | 11-12 | 13-14 | 15-17 | 18-21 | |
Vývar (polievka) krúpkový, pohankový, jačmenný | 1000 1:15 | 1000 1:10 | – | – | – | – | – | |||
Kaša pohanková, ryžová, pšeničná
| 1025 | 200/50 | ||||||||
Kaša / s maslom | – | – | 200/5 | 400/10 | 200/5 | 400/10 | 200/5 | 200/5 | – | |
Kefír, cmar, acidofilné mlieko, jogurt,…. | – | – | – | 400 | 200 | 275 | 600 | 150 | 350 | |
Zemiakové pyré – zemiaky/maslo | – | – | 160/40 | 200/5 | ||||||
Čerstvé maslo
| – | – | – | – | 5 | |||||
Kompot | – | – | – | – |
| 200 | ||||
Chlieb tmavý
| – | – | – | 200 | 100 | 400 | 200 | 200 | 300 | |
Čaj bez cukru Čaj bez cukru so suchármi (od 13.dňa ) | – | – | – | 200 | 400 | 200/100 | 200/50 | 200 | ||
Rastlinný olej (olivový, ľanový, konopný, orechový, ….) | – | – | – | – | 15 | |||||
Polievka, mixovaná zo zeleniny Zemiaky / mrkva/ mlieko/ rajčina/ voda | – | – | – | 100/50/50/50/ 250 | ||||||
Vinegret – šalát zo zeleniny Zemiaky varené /mrkva/cvikla varená/cibula/olej olivový( ľanový…) Od 15.dňa + kapusta | – | – | – | – | 100/80/80/ 30/15/ | 300
+ 40 kapusta | 300 | |||
Zeleninová polievka s krúpkami a toustom / ryža/zemiak/hrášok/maslo
| 20/100/30/5 doplniť vodou do 500 / toust 50 | – | – | |||||||
Vegetariánska polievka s toustom
| 500/50 | |||||||||
Makarony s tvarohom a cukrom
| 200/50/20 | – | ||||||||
Dusená zelenina
| 250 |
| ||||||||
Mliečna kaša -s kompotom od 18.dňa | 200/200 | 200/200 | ||||||||
200/50
| 200/50 | |||||||||
Mrkva strúhaná | 150
| |||||||||
Zeleninová polievka s hráškom, mixovaná, s toustom | 500/50 | |||||||||
| ||||||||||
| ||||||||||
|
Gramáž uvedená v tabuľke je na celodenný príjem .
Príjem potravy doporučujeme rozdeliť na 5 príjmov , v časových rozostupoch 2,5-3 hodiny , s posledným príjmom okolo 19hod . Od začiatku regenerácie sa upúšťa od klistýru . Soliť je počas celej regenerácie z a k á z a n é !