Doporučená denná konzumácia potravín po ukončení 21-dňového liečebného hladovania

Dni prechodu na normálnu stravu

Druhy potravín

g / deň

1

2

3-4

5-6

7-10

11-12

13-14

15-17

18-21

Vývar (polievka) krúpkový, pohankový, jačmenný

1000

1:15

1000

1:10

Kaša pohanková, ryžová, pšeničná

  • s  tvarohom od 18.dňa

1025

200/50

Kaša / s maslom

200/5

400/10

200/5

400/10

200/5

200/5

Kefír, cmar, acidofilné mlieko,

jogurt,….

400

200

275

600

150

350

Zemiakové pyré –

zemiaky/maslo

160/40

200/5

Čerstvé maslo

5

Kompot

200

Chlieb tmavý

200

100

400

200

200

300

Čaj bez cukru

Čaj bez cukru so suchármi (od 13.dňa )

200

400

200/100

200/50

200

Rastlinný olej (olivový, ľanový,

konopný, orechový, ….)

15

Polievka, mixovaná zo zeleniny

Zemiaky / mrkva/ mlieko/ rajčina/ voda

100/50/50/50/ 250

Vinegret – šalát zo zeleniny

Zemiaky varené /mrkva/cvikla varená/cibula/olej olivový( ľanový…)

Od 15.dňa + kapusta

100/80/80/ 30/15/

300

+ 40 kapusta

300

Zeleninová polievka s krúpkami a toustom / ryža/zemiak/hrášok/maslo

20/100/30/5

doplniť vodou do 500 / toust 50

Vegetariánska polievka s toustom

500/50

Makarony s tvarohom a cukrom

200/50/20

Dusená zelenina

250

Mliečna kaša

-s kompotom od 18.dňa

200/200

200/200

Teplé mlieko so suchármi

200/50

200/50

Mrkva strúhaná

150

Zeleninová polievka s hráškom, mixovaná, s toustom

500/50

Gramáž uvedená v tabuľke je na celodenný príjem .

Príjem potravy doporučujeme rozdeliť na 5 príjmov , v časových rozostupoch 2,5-3 hodiny , s posledným príjmom okolo 19hod . Od začiatku regenerácie sa upúšťa od klistýru . Soliť je počas celej regenerácie z a k á z a n é !

Scroll to Top